Van Harten Amersfoort

Van Harten Amersfoort bestaat al sinds 1937. Dankzij de toewijding van het team en de liefde voor BMW motoren, behoort van Harten tot één van de grootste exclusief BMW dealers van Nederland. Belangrijker nog dan dat heeft Van Harten in de afgelopen decennia een reputatie onder haar klanten die gelijk staat aan betrouwbare, snelle en professionele dienstverlening. Combineer dat met de gezellige en vooral kundige hulp die elke dag in de showroom en de werkplaats geboden wordt en je begrijpt waarom de vaste klantenkring van Van Harten nog elke dag groeit.

Geschiedenis

  • 1937    Henk van Harten senior opent voor het eerst de deuren van zijn Amersfoortse motorzaak op Westsingel 1.
  • 1954    De motorzaak groeit uit z’n voegen en Van Harten verhuist naar een groter pand op Bergstraat 13. Eind 50’er jaren worden ze officieel BMW dealer.
  • 1970    Rob van Harten volgt zijn vader in de voetsporen en gaat meewerken in de motorzaak.
  • 1981    De motorzaak gaat over van vader op zoon, Rob van Harten is de nieuwe eigenaar. Samen met zijn vrouw Jana, verantwoordelijk voor de administratieve activiteiten, wordt de motorzaak verder uitgebreid.
  • 1995    Door de constante groei van klanten en de collectie motoren wordt na een ingrijpende verbouwing het pand van Bergstraat 15 erbij getrokken.
  • 1999    Gertjan Eikendal wordt aangetrokken als bedrijfsleider en hij introduceert de Van Harten Performance-lijn die voor veel opschudding zorgt in de tot dan toe conservatieve BMW Motorrad wereld. Gertjan is ook de grondlegger van de wereldberoemde Van Harten Specials die vanaf dit jaar geproduceerd worden.
  • 2000    Het aangrenzende hoekpad op Bergstraat 17 wordt bij de zaak getrokken. Met als resultaat een prettige moderne showroom en ruime werkplaats, verspreid over een oppervlakte van meer dan 1200 m2.

Onze diensten

Stuk voor stuk hebben de medewerkers van Van Harten passie voor motoren en hart voor de zaak. Het sterke team is zo samengesteld dat op elk gebied een deskundige medewerker kan helpen en adviseren.